Sockerkaksblommor
Milda.se
Milda.se

Sockerkaksblommor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 8 st kumqvats
  • 5 dl milda mat & visp 26 %

Beskrivning

    Sockerkaka:

    Klä en ugnsform (cirka 25 X 35 cm) med bakplåtspapper.

    Smält margarinet i en liten kastrull på spisen.

    Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.

    Sikta ner mjölblandningen lite i taget i smeten. Tillsätt samtidigt margarinet och mjölken och vispa ihop till en jämn smet med en handvisp.

    Bred ut smeten i ett ganska tunt lager i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.

    Lossa kakan ur formen och låt den svalna. Stansa ut blommor ur sockerkakan med hjälp av ett blomformat pepparkaksmått och lägg blommorna på en bricka.

    Dela kumquatsen i halvor och lägg en halva i mitten av varje blomma. Vispa Milda mat & visp fast och fluffigt. Spritsa små blomblad av grädden på varje kaka. Servera direkt eller förvara i kylen tills det är dags.

    Tips: Varva sockerkaksresterna som blir över när du stansat ut blommorna tillsammans med vispad Milda mat & visp och färska bär. Lägg upp i fina glas för en snabb och smarrig efterrätt!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.