Häromkvällen var det återigen dags för vegetarisk afton för oss. Eller rättelse. för mig. Mannen fortsätter att högljutt protestera mot en måltid utan kött, så fram tills dagen jag lyckas övertala honom får jag nöja mig med att han i alla fall äter vegetariskt som tillbehör
Det här är, på inga sätt och vis, en traditionell falafel. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)
Igår kokade jag nästan hela mitt paket med quinoa. Okej, det var inte fullt, mer halvfullt. Men ändå. Det är alltid bra att koka extra quinoa när man ändå håller på - för då går det så mycket snabbare att svänga ihop en måltid
Är inte den här så kallade bowl trenden rätt rolig ändå. Bara för att man helt plötsligt serverar frukost, lunch eller middag i en skål så är det superinnovativt och modernt
Här ska ni få världens enklaste recept på en av mina favoritsoppor. När jag och mamma var i Köpenhamn förra veckan, åt vi lunch på ett ställe med världens fräschaste salladsbuffé
Jag har gjort sötpotatistoast förut - det receptet hittar ni här. Egentligen är det här receptet inte alls annorlunda, jag har bara bytt ut toppingen lite
Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla de här. Min tanke var att göra glutenfria pumpa-gnocchi. Men utan något gluten som binder ihop smeten, så blir det rätt svårt att rulla ut den och forma gnocchi som man vanligtvis gör
Kött, sås och potatis. Svensk comfort food. Eller kalla det husmanskost om du så vill. Vid första tanken tycker jag det låter otroligt tråkigt som rätt, men tänker jag på det, så är det ju få saker som slår en nygrillad köttbit med potatisklyftor och en fet sås på en ljummen svensk sommarkväll
Den stora trenden i våra koppar just nu stavas Golden Latte. En mjölkdryck full med kryddor, som inte bara värmer upp i vinterkylan, men som också - i alla fall enligt kinesiskt läkekonst - ska fungera som boost till immunförsvaret
Jag älskar hasselbackspotatis. Det är ju världens bästa uppfinning, för med alla extra snittytor kan man få potatisen extra krispig - och dessutom går den snabbare att rosta än en hel oraffinerad knöl
Nu börjar min tid i Sverige ta slut - på fredag åker jag tillbaka till Milano. Detta innebär, att jag nu måste ta vara på alla måltider, och äta allt det där som jag inte kan få tag på i Italien