Vegetarisk korvstroganoff
mikkirosenlind
mikkirosenlind

Vegetarisk korvstroganoff

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Den här varianten får extra smak av dijonsenap och saltgurkor och en god syra från yoghurten. Mums!
  • 4 portioner
  • 500 g vegokorv
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 saltgurkor
  • 3 dl naturell yoghurt eller grädde, t ex sojayoghurt, soja- eller havregrädde
  • en nypa strösocker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Beskrivning

    Skiva korven i slantar.
    Hacka gul lök och champinjoner fint.
Stek korv, lök och champinjoner i smöret tills allt har fått fin färg. Strö över vetemjölet och rör runt. Blanda ner dijonsenap, tomatpuré, krossade tomater, tärnad saltgurka, yoghurt eller grädde, strösocker, salt och svartpeppar.
    Låt bubbla i 10 minuter. Klart!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.