1. Riv zucchinin grovt och lägg i sil, strl över salt och blanda om. Låt stå och dra ur vätskan i ca 30 min.
2. Mixa kikärtorna i en skål.
3. Hacka salladslöken grovt.
4. Pressa ur vätskan ur zucchinin, blanda med kikärtorna.
5. Häll i basilika, majsstärkelse, ströbröd, salt och peppar. Blanda väl.
6. Låt stå i 15 min.
7. Smeten ska vara fast men inte torr. Upplever du den som torr, blanda i 1 msk vatten åt gången.
8. Hetta upp olja i en panna och forma smeten till några biffar lite mindre än hamburgare. Vänd biffarna i ströbröd och stek på 6-7:an ca 3-4 min på varje sida tills de får en gyllenbrun yta.
9. När biffarna är färdiga, lägg gärna dem på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
10. Färdigt att servera med någon god kall sås, sallad.
Biffarna är saftiga och goda som sjutton!
Ps Smaksätt dem efter eget tycke.
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
En av Felicias favoriträtter är de här zucchinibiffarna som vi brukar göra hemma och eftersom de både är billiga och enkla att göra så serveras de ofta till middag
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.