Veganska zucchinibiffar
Bela Wesström
Bela Wesström

Veganska zucchinibiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 salladslök
  • 1 burk/tetrapack kikärtor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 3 msk fryst basilika
  • Salt och peppar
  • Rapsolja

Beskrivning

    1. Riv zucchinin grovt och lägg i sil, strl över salt och blanda om. Låt stå och dra ur vätskan i ca 30 min.
    2. Mixa kikärtorna i en skål.
    3. Hacka salladslöken grovt.
    4. Pressa ur vätskan ur zucchinin, blanda med kikärtorna.
    5. Häll i basilika, majsstärkelse, ströbröd, salt och peppar. Blanda väl.
    6. Låt stå i 15 min.
    7. Smeten ska vara fast men inte torr. Upplever du den som torr, blanda i 1 msk vatten åt gången.
    8. Hetta upp olja i en panna och forma smeten till några biffar lite mindre än hamburgare. Vänd biffarna i ströbröd och stek på 6-7:an ca 3-4 min på varje sida tills de får en gyllenbrun yta.
    9. När biffarna är färdiga, lägg gärna dem på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
    10. Färdigt att servera med någon god kall sås, sallad.

    Biffarna är saftiga och goda som sjutton!
    Ps Smaksätt dem efter eget tycke.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.