Fryst kanelbullecheesecake
Bela Wesström
Bela Wesström

Fryst kanelbullecheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 1 paket digistivekex
  • 100 g smält smör
  • 0,5 tsk kanel
  • KANELBULLSCHEESECAKE
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • KANELBULLSDEG
  • 40 gram smält smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • KANELBULLESÅS
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR:

    1. Smula digestivekexen till smulor.
    Fördela smulorna i en 24-26 cm form tillsammans med smält smör och kanel.

    2. Vispa upp grädden, ställ åt sidan.

    3. Vispa övriga ingredienser i en annan bunke och blanda sedan det med den vispade grädden. Ställ åt sidan.

    4. Gör kanelbullsdegen genom att smälta smöret på medelvärme, rör i florsocker, vaniljsocker, kanel. Konsistensen ska vara lite tjockare än glasyr. Om den är för lös så ta i lite mer florsocker.

    5. Häll cheesecakesmeten i formen varvat med kanelbullsdegen.

    6. Låt stå i frys minst 4 timmar.

    7. När cheesecaken blivit tillräckligt fryst, gör du kanelsåsen:
    Ta fram en kastrull och lägg i alla ingredienser.
    Koka upp såsen på medelvärme tills den blir lite trögflytande.
    Låt såsen svalna helt.

    8. Ringla ut kanelsåsen på cheesecaken.

    9. Strö på pärlsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.