Det är en polysackarid (eftersom kemi aldrig var min starkaste gren tänker jag inte försöka förklara utan föreslår att du läser här) som framställs genom jäsning av glukos eller sackaros med hjälp av en speciell bakterie
Häll i äggulorna i socker blandningen & vispa. 1Separera äggen. 1Vispa till sist äggvitorna till ett hårt skum & vänd ner det i smeten. 1Dela upp det antingen i muffins formar eller i en stor form & sedan in i ugnen. Muffins ca 12 minuter / Större form ca 17-20 minuter
Lägg en sked blåbär på varje muffins och tryck försiktigt i två hallon. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker krämigt och poröst med en hushållsmaskin
Chokladmuffins12 st i muffinsform, eller 21 i formar4 dl vetemjöl1 dl kakao3 dl strösocker2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2½ dl vatten3/4 dl Olja / mjölkfritt flytande margarin eller 75g smält mjölkfritt margarinBlanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och oljan och rör om, det blir en tjock smet
Knäck i äggen och häll i smöret i bunken och blanda väl. Snart är det sommar igen och jag har inte hunnit dela med mig av våra goda muffins vi gjorde förra året
Vispa ner ett ägg i taget. Saftiga och med en god smak av kardemumma & kanel. Jag har gjort supersmarriga cupcakes av dessa muffins men eftersom jag vill samla muffinsrecept i en egen kategori så kommer här enbart receptet på kardemumma muffinsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.