Vegansk toscakaka - en dröm klädd i choklad och kokoskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 4.33 röster
Ingredienser
Chokladkaka
150 g
mjölkfritt smör (använder Carlshamn, men vissa margarin fungerar också, läs dock noga på innehållsförteckningen)
2 dl
mandelmjölk - kan vara vilken växtmjölk som helst
1 dl
strösocker
1,5 dl
muscovadosocker - Ger mer kolasmak men kan bytas ut mot vanligt vitt strösocker
2 tsk
vaniljsocker
2 msk
kakao
2 tsk
bakpulver
4,5 dl
vetemjöl
En nypa salt
Tosca
200 g
kokosflingor (1pkt)
1 dl
ljus sirap
2 dl
strösocker
1,5 dl
Alpro Soja vispgrädde (ovispad)
75 g
mjölkfritt smör
Alternativt lite flingsalt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en 20x30 cm stor bakplåt eller bakform med bakplåtspapper. Se till att kanten är ganska hög så att inte toscan rinner över sen (alternativt större form och kortare gräddning).
2. I en kastrull, smält smöret och häll i mjölken. Låt det svalna lite
3. I en separat bunke, blanda de torra ingredienserna väl till en homogen blandning
4. Rör ner smörblandningen i bunken med torra ingredienser och rör samman till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och grädda härligheten i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Gör under tiden toscan.
Toscan
1. I en kastrull, blanda alla ingredienserna och låt det koka upp. Sänk sedan temperaturen till medelvärme och låt det sjuda i ca. 5 minuter.
2. Ta ut chokladkakan ur ugnen när den är klar och häll på tosca-smeten.
3. Sätt in i ugnen igen och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills kakan fått färg.
4. När toscakakan ser härligt gyllenbrun ut så är det tags att ta ut den och låta den svalna en aning innan du skär den i bitar. Vänta dock inte för länge eftersom toscatäcket tenderar att spricka när det svalnat!
Auktion -. Choklad -. Dulche de Leche -. Enriktigdrömtårta alltså. Auktionsvinnarenville ha en tårta tillsin mamma som älskar dulche de leche ochchoklad
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott tillenveganskdiet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Denkrispigaoch salta bottenikombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med enlitenminibit - sedan känner man sig nöjd
MinPR-chef Elsa hade fixat det här strålande finavisitkortsstället för eventet. Och trots (ja, jag skriver trots för jag älskar ju smörsmaken) att de var veganska tror jag det var de här som fick flest komplimanger under kvällen
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka imigdenlillabiten som finns kvar av dengudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Det som är klart är att jag ska tillbringakvällen på Söder med min vän Ann-Louise. » E-postadress. Jag gjorde dem veganskagenom att använda mjölkfrittmargarinochveganskvitchoklad som finns att hittai välsorterade matbutiker
Tryck sedan ut smetenienbakplåtsklädd form (gärna med avtagbara kanter). Tårtan blev iallafall uppskattad och då har jag några som är väldigtskeptiska när det kommer till efterrätter som är 'nyttiga' ochveganska
Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och rör ner chokladenochtillsist smöret. Alla komponenter kan göras dageninnan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillreddakomponenter på entallrikoch dekorera med färsk frukt
Bryt chokladenibitaroch låt den smälta i smöret. Ridångick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde envintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe ochen kalasgod kaka
Kommentarer
Marija Kopljar
Vilken lyckad kaka! Så kladdig o smarrig! Muscuvado ?
Logga in eller Registrera för att kommentera.