Vegansk tårtbotten
niccol3
niccol3

Vegansk tårtbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl aquafaba
  • 100 g veganskt smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl sojamjölk

Beskrivning

    Värm upp ugnen till 175 grader.
    Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
    Vispa ihop sockret och aquafaba tills det blir vitt och pösigt.
    Smält det mjölkfria smöret.
    Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
    Blanda i de torra ingredienserna, smöret och sojamjölken i aquafaba/socker smeten.
    Blanda ihop allt men överarbeta inte smeten. Häll i smeten i formen och in i ugnen i 35 min.
    Ta en teststicka i mitten av kakan, ingen smet ska fastna på stickan.
    Dela kakan i 3 delar.
    Klart!

Kommentarer

  • pia.torpman

     - 

    Toppenrecept! Bytte ut 1,5 dl av vetemjölet mot hasselnötsmjöl och den blev toppen. Lite sprödare men så god.

  • simona.budvytiene

     - 

    Jag lyckades inte med den recept. bakelse har inte växt som det skulle kunna. Har använt 1dl socker och vanligt smör. Skulle det kunna vara olämpligt till den recept? :(

Logga in eller Registrera för att kommentera.