Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. baka tårtbotten. Detta recept ger en fin och hög klassisk tårtbotten för 8, 12 och för 16 bitar. 3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre
Blogginlägget heter världens bästa tårtbotten, och mina förhoppningar var därmed skyhöga. Luftiga, höga och fluffiga bottnar som har den där segheten i sig att de knappt smular alls
Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Kakan blev riktigt hög och riktigt tung, vilket gjorde att bitarna blev väldigt stora. Första gången jag gjorde denna kaka var till vårt avdelningsfika på min gamla arbetsplats i Jönköping
Bara för att botten skall vara glutenfri innebär det inte en platt, kompakt och torr botten. Tvärtom, denna är luftig, lätt och saftig och jag får mycket beröm för den
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.