Vegansk lasagne
catrineyngbro
catrineyngbro

Vegansk lasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Lasagne
  • 1 st gul lök
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 300 gram sojafärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 390 gram krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 gram lasagneplattor
  • 65 gram spenat
  • Bechamelsås
  • 500 ml Havregrädde
  • 75 gram ost, vegansk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Topping
  • 75 gram ost, vegansk
  • Sallad
  • 65 gram salladsmix
  • 150 gram raw slaw
  • 1 msk balsamvinäger

Beskrivning

    Näringsvärde
    Kcal: 866
    Protein: 32 gram
    Fett: 36 gram
    Kolhydrater: 96 gram
    Tillagning

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    Lasagne:

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuk utan att de tar färg. Tillsätt basilika, oregano, chiliflakes och sojafärs och fräs ytterligare i ca 2-3 min tills färsen tinar.
    2. Tillsätt , tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 min. Rör om då och då.
    Bechamelsås:

    1. Vispa samman havregrädde, riven ost, salt och peppar i en kastrull. Låt såsen sjuda i ca 2-3 min.
    2. Varva bechamelsås, lasagneplattor, färssås och spenat i två lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bechamelsås. Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen ca 30 min.
    Sallad:

    1. Blanda salladen med raw slaw. Ringla över lite vinäger.
    2. Servera lasagnen med sallad vid sidan av.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.