1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuk utan att de tar färg. Tillsätt basilika, oregano, chiliflakes och sojafärs och fräs ytterligare i ca 2-3 min tills färsen tinar.
2. Tillsätt , tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 min. Rör om då och då.
Bechamelsås:
1. Vispa samman havregrädde, riven ost, salt och peppar i en kastrull. Låt såsen sjuda i ca 2-3 min.
2. Varva bechamelsås, lasagneplattor, färssås och spenat i två lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bechamelsås. Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad:
1. Blanda salladen med raw slaw. Ringla över lite vinäger.
2. Servera lasagnen med sallad vid sidan av.
Inlägget Vegansklasagne dök först upp på theVeganista. En riktigt mumsig vego-lasagne dessutom, fullproppad med nyttiga godsaker som linser, bönor och spenat
Det här inlägget på veganlasagne har suttit ganska långt inne nu i hela typ två veckor. Hej vänner. Jag tror att jag är liiiiiiite mikroutbränd efter den här turbohösten, så min hjärna har prompt vägrat blogga om mitt liv inte har hängt på det i ett par dagar
Jag har alltid älskat lasagne i alla dess former men har faktiskt aldrig gjort en vegansklasagne förut, det ångrar jag garanterat nu när jag har insett hur otroligt simpelt och gott det är
Den här lasagnen är lite annorlunda, men så otroligt god. Jag har absolut inget emot (fullkorns)pasta, men jag tycker alltid att det är kul med nya sätt att få in mer grönsaker i kosten - därför valde jag att testa att göra lasagnen på zucchini istället
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Det är ju klart att en lasagne med massa god ost slår det mesta, men vill man dra ner på kalorierna måste man dra ner på osten
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Veganskt,. veganskpaj. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.