Vegansk Lasagne
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1-2 paket lasagneplattor
  • 2 burkar hela tomater á 400 g (jag föredrar hela som jag krossar snabbt själv med händerna – mer smak!)
  • 3 påsar oumph thyme and garlic (går att byta ut mot valfri vegofärs om man vill ha ett lite mer klassiskt resultat – oumph ger lite mer tuggmotstånd, vilket jag gillade)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter 3 selleristjälkar 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl rödvin
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk torkad basilika
  • 1 msk socker
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • en massa olivolja
  • 5 msk veganskt smör (jag föredrar Floras som har en ganska neutral smak)
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter havregrädde (gärna Oatlys Gammeldags, som är lite fetare än den vanliga)
  • salt och vitpeppar efter smak
  • 1/2 tsk riven muskot

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.