2. Rör ner hela kryddpepparkorn, lagerblad och mjöl i matfettet och låt fräsa någon minut på låg värme utan att det tar färg.
3. Tillsätt vatten, soja, schalottenlöksfond, oumph, salt och peppar efter smak.
4. Låt koka under lock i 1 timme.
5. Skala under tiden morötter och lök. Skär morötterna i ca 2-3 cm stora bitar och dela lökarna på hälften eller i kvartar beroende på storlek. Behåll roten kvar så håller de ihop.
6. Bryn morötter och lök på hög värme i en stekpanna i lite matfett. Salta och peppra.
7. När grytan kokat en timme, smaka av med salt och peppar och lägg ner grönsakerna i grytan. Koka 10 minuter till, smaka av igen.
Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor, garnera med persilja.
Serveras med en god sås och ångkokta grönsaker. Låt potatisen svalna något och gröp ur dem. Serveras med en god sås, ångkokta grönsaker och dekorerat med resten av persiljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.