Vegansk kalops med potatis
Matilda
Matilda

Vegansk kalops med potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk mjölkfritt matfett
  • 13 st kryddpepparkorn
  • 5 st lagerblad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk schalottenlöksfond
  • 2 paket oumph
  • salt och svartpeppar
  • 3 st morötter
  • 3 st gula lökar
  • Tillbehör
  • potatis
  • inlagda rödbetor
  • persilja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Värm upp en stor gryta och smält matfettet.

    2. Rör ner hela kryddpepparkorn, lagerblad och mjöl i matfettet och låt fräsa någon minut på låg värme utan att det tar färg.

    3. Tillsätt vatten, soja, schalottenlöksfond, oumph, salt och peppar efter smak.

    4. Låt koka under lock i 1 timme.

    5. Skala under tiden morötter och lök. Skär morötterna i ca 2-3 cm stora bitar och dela lökarna på hälften eller i kvartar beroende på storlek. Behåll roten kvar så håller de ihop.

    6. Bryn morötter och lök på hög värme i en stekpanna i lite matfett. Salta och peppra.

    7. När grytan kokat en timme, smaka av med salt och peppar och lägg ner grönsakerna i grytan. Koka 10 minuter till, smaka av igen.

    Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor, garnera med persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.