Mitt egna lilla sätt att göra jämnstora biffarpå…. Lägg på en (varm) ugnsplåt med smält smör på. Tillaga på hög värme, utan lock, tills potatisen får fin färg och sänk sedan till låg värme och lägg på locket
Häll allt i smörad ugnsform - toppa med sista osten. Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. 1 tsk baskrydda till att börja med. Låt sjuda ca 5-7 min - smaka av med lite mer baskrydda. Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn). Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar
Jag vill också passa på att tipsa om världens bästa Tuvessonskan som i veckan la upp ett maffigt inlägg om lakto-ovo-vegetarisk och vegansk husmanskost där hon bland annat har med schyssta recept påveganska och en lakto-vegetariska varianter på korvstroganoff
Om du vill göra rätten matigare medpotatis, så koka den tärnade potatisen i vatten tills den mjuknat, häll av vattnet och lägg i potatisen bland musslorna innan servering
Smaka av med salt. Lägg i potatisen och koka den mjuk. Vänd runt sockerärter och salladslök snabbt i en kastrull med olivolja före servering så att det blir varmt
Servera biffen med löksky, råstektpotatis och en sallad. Krydda med persilja, salt och peppar. Lägg i köttbiten, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttet jämnare stekt
Vi lämnade in våran lillbil på verkstan igår för att få avgasvärdena åtgärdade, trodde vi. Det vart Grekiskabiffarmed en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.