Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.
Tänk att det redan är torsdag och Leif kommer hem i kväll. Den här festveckan har verkligen gått i raketfart, kanske det är alla roligheter som gjort det
Jaa, den stoora ostbiten ska förbrukas, vad kan va bättre än en smaskig paj. Detta recept innehåller även en deg gjord på Pofiber och kan lätt säga att det är min favorit maträtt för tillfället, men det var jag inte ensam om, Emmis tog 3 bitar paj
En klassisk ostpaj - funkar med valfri smakrik ost (prästost, Västerbottensost, cheddar. ). Gott till mer än bara kräftskivan, vi äter gärna "plock" till (charkuterier, oliver, grönsaker m
Gör pajdegen (smör, mjöl, vatten) och tryck ut den i en form. Förgrädda den i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och crème fraichen lätt och rör även ner den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.