1 smör
eller margarin till stekningSätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
1 Tryck
ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.
1 Vispa
ihop riven ost, ägg och färskost med elvisp till en smet. Blanda med dill, salt och peppar.
1 Häll
fyllningen i pajformen och grädda i 30 minuter. Ansa och stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och servera på pajen.
Västerbottensostpaj gör jag vanligen med tillbehör som creme fraice och kaviar. Men det här med gula kantareller och bacon känns än bättre till kräftorna
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Servera med grönsallad och avokado. Pajbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, ägg och grädde. Häll blandningen i en pajform och grädda i ugnen i 7 minuter
Smaka av med salt och peppar. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Kantarellermed persiljecrèmePortioner. Smaka av med salt och svartpeppar. Rensa kantarellerna. Fyll krustaderna medkantarellerna och ringla över persiljecrèmen
smörstekta kantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Stek kantarellerna i smör ihop med löken. 1 liter kantareller. 1 liter kantareller. En god höstpaj som passar just nu när svampen är högaktuell tidsmässigt
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Både till kräftor och räkor är det så himla gott med en västerbottensostpaj, antingen medkantareller, sparris eller som här - helt naturell men extra krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.