Västerbottensostpaj med kantareller
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1125 g smör eller margarin
  • 12 msk kallt vatten
  • 1150 g riven västerbottensost
  • 13 ägg
  • 11 dl hackad dill
  • 1 salt, peppar
  • 1300 g kantareller
  • 1 smör eller margarin till stekningSätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • 1 Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.
  • 1 Vispa ihop riven ost, ägg och färskost med elvisp till en smet. Blanda med dill, salt och peppar.
  • 1 Häll fyllningen i pajformen och grädda i 30 minuter. Ansa och stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och servera på pajen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.