Torsk i dillsås med spenatpotatis.
hkwaller
hkwaller

Torsk i dillsås med spenatpotatis.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 3 - 4 torskfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
  • Lite Citronsaft
  • En Rejäl knippa Dill
  • Spenatpotatis
  • 1/2 påse spenat (à 70 g)
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering1/2 citron i klyftorev morotsstavar

Beskrivning

    Koka potatisen, gärna med skalet kvar. Krydda torsken runtom med salt.

    Smält smör eller margarin i en gryta eller stekpanna, gärna med höga kanter. Strö över mjölet och låt fräsa 1 minut under omrörning. Ta från värmen och rör ut bottenredningen med hälften av grädden till en klumpfri smet. Vispa ner resten av grädden, vattnet, smulad buljongtärning eller fond. Koka upp såsen under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Rör då och då.

    Starta timer

    Sänk värmen. Lägg ner torskfiléerna i såsen. Låt sjuda under lock 5–7 minuter tills fisken känns färdig. Rör ner lite stänk av citron och dill. Låt allt bli varmt, men det får inte koka.

    Starta timer

    Spenatpotatis: Häll av potatisen och låt ånga av i en skål. Fräs spenaten i smör eller margarin ca 1 minut i samma kastrull som potatisen låg i. Dela ev potatisen och blanda försiktigt med spenaten. Krydda med flingsalt och peppar.

    Till servering: Servera fisken med räksåsen, spenatpotatisen, citronklyftor och gärna morotsstavar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.