4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera torskenmedkoktpotatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Jag å andra sidan hittade bara skinnfri torskfilé full med ben, så jag byxade torken för att enkelt få bort alla benen, sedan delade jag den i lagom stora bitar
Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekt torsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 4 st portionsbitar torsk. 12 st potatisar
Slå såsen över fisken och servera medkoktpotatis, ärtsallad och citronklyftor. Tag upp fisken med en hålslev och lägg den på ett fat, håll den varm genom att sätta folie över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.