Fiskfilen panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Servera medkoktpotatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera torskenmedkoktpotatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Stek de paneradetorskfiléerna tills de är gyllenbruna. Servera medsmörkokt majs och en citronskiva. Doppa först filén i mjöl, sedan i ägg, och sist ströbröd, krydda med salt och peppar
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft och salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.