Sunshine-burgare med chorizofärs, sötpotatismos & ägg!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Sunshine-burgare med chorizofärs, sötpotatismos & ägg!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Burgaren
  • 300 gram chorizokorv
  • 300 gram nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  •  
  • Real BBQ-sås
  • 1 gul lök
  • 3 msk majsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk chipotle chilipulver eller 1 tsk chipotle chilipaste
  • 2 rutor mörk choklad 70 %
  •  
  • Potatismos
  • 2 gula lökar
  • Olja till stekning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/4 tsk malen koriander
  • 700 gram sötpotatis
  • Majsolja till stekning
  • 2 dl hönsbuljong på tärning
  •  
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 ägg
  • Tabasco
  • Lökringar
  • Koriander
  • Nachochips
  •  
  • Grillade jalapeños
  • 3 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 12 jalapeno
  • Flingsalt

Beskrivning

    Börja med BBQ-såsen. Finhacka löken och fräs den i oljan utan att den tar färg, ca 3 minuter. Blanda i tomatpurén och fräs ca 1 minut. Blanda i vattnet och sjud ca 1 minut. Blanda i chilisås, vinäger, socker, worcestershiresås, paprikapulver och chipotlechili. Koka upp under omrörning. Lägg i chokladen och låt den smälta i såsen.

    Grillad Jalapeno. Blanda olivoljan och vitlök. Låt stå ca 10 min. Pensla pepparfrukterna med oljan och grilla dem ca 3 minuter på varje sida, eller tills de är mjuka. Salta.

    Potatismoset. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Blanda i kryddorna och fräs ca 2 minuter. Ta upp löken på en tallrik. Skala och skär potatisen i tärningar. Bryn dem i oljan ca 3 minuter. Häll på buljongen och koka potatisen mjuk under lock tills all vätska kokat in, ca 20 min. Mosa med gaffel. Blanda i löken och håll potatisen varm.

    Burgarna. Klipp upp skinnet på korvarna och ta ut korvfärsen. Blanda ihop det med nötfärsen, salt och peppar. Dela blandfärsen till 4 lika delar och forma till biffar. Stek biffarna i oljan 3-4 minuter på varje sida eller tills de är klara. Pensla med BBQ-såsen och låt dem vila i pannan ca 3 minuter.

    Dela och rosta eller grilla brödet och stek äggen under tiden.

    Servera biffarna mellan bröd tillsammans med sötpotatismos och ägg, några droppar tabasco, lökringar, grillad jalapeno, koriander och nachos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.