Förberedelser och tillagning:
Hacka lök, vitlök, morötter, fänkål, rosmarin och skär pancettan i tunna skivor.
Fräs allt på mediumvärme med en ordentlig skvätt olivolja under lock i 10-15 minuter eller tills det är gyllene och mjukt. Rör om då och då.
Hacka högreven i fina små bitar fräs med grönsakerna och pancettan på hög värme.
Addera tomaterna, lagerbladen, buljongen och rödvinsvinäger, låt puttra under lock i cirka en timme. Rör om då och då. Ta av locket och koka ytterligare 15-20 minuter tills att såsen börjar tjockna.
Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
Smaka av såsen med salt, peppar och vinäger om nödvändigt.
Lägg upp såsen på tallriken gör ett litet hål i mitten där du placerar spagetti, riv över parmesan och njut.
Helgen bjöd inte på nån gourmetmat utan det blev en enkel pasta i all hast. men enkelt är ju gott. I kväll ska vi dock inviga 4Krogar med min svärfar och hans fru
Jag gillar att testa olika recept påbolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Glass på riktigt utan socker och massa andra konstigheter. Säkert kort på smaksättning är choklad, bär och vanilj men varför inte exprimentera med lakritspulver, kryddor eller cognac
) Bjuder du ditt livs kärlek på köttfärssåsen så kan du köra lite Lady och Lufsen-stil med en gemensam tallrik spagetti, nu gjorde ju visserligen inte vi det men så har vi också passerat "bäst före datum" vad gäller hångel vid matbordet
Jag experimenterade även fram ett nytt recept på kanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull och koka spagettin enligt anvisning på paketet. Dela baconen på mitten och stek knapriga, låt rinna av på hushållspapper
-. -. G. o. d. m. r. g. n. A. l. a. i. s. å. b. f. ö. ä. e. v. t. p. K. k. j. u. U. V. ,. h. I. E. c. y. D. Ä. M. P. x. B. T. q. &. (. ). 1. 0. N. J. S. Å. R. 6. 2. . 3. 5. é. H. L. w. F. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.