Grillad citronkyckling med oregano och mozzarellasallad 4 personer
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser
8 kycklinglårfiléer
med skinn
8
lagerblad
8 träspett,
blötlagda i god tid
Marinad
1 dl
olivolja
1 dl
färsk oregano
1 msk
torkad oregano
1 citron,
ekologisk, skuren i bitar
2
vitlöksklyftor
1 msk
rödvinsvinäger
Salt och peppar
Tomatcrème
6 soltorkade
tomater i olja, finhackade
1 tsk
flytande honung
2 dl
crème fraiche
Salt
Sallad
1 litet
huvud isbergssallad, i bitar
3/4 gurka,
i bitar
2 msk
färsk mynta
1 salladslök,
tunt skivad
1 bit
mozzarella (eller feta)
1 1/2 msk
olivolja
Saften av 1/2 citron
Salt och peppar
Beskrivning
Så gör du
1. Marinad: Mixa olivoljan med färsk och torkad oregano, citron (med skalet kvar), vitlök och vinäger. Salta och peppra. Blanda ner kycklinglåren och marinera i kylskåpet i tre timmar, gärna längre.
2. Rör ner tomater och honung i crème fraichen. Smaka av med lite olja från tomaterna samt salt.
3. Blanda isbergssallad, gurka, mynta och salladslök på ett fat och toppa med fetaosten. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar till en dressing men vänta med att hälla på den tills det är dags att servera.
4. Ta upp kycklingen ur marinaden. Lägg ett lagerblad i varje kycklinglår och fäst ihop låret med ett spett. Grilla ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
5. Droppa dressingen över sallad och fetaost och servera tillsammans med kyckling och tomatcrème.
Grillade i ugn med BBQ-sås och en marinad på soja, olja, peppar och salt. En ugnsfast form som du har olja i botten och strött över med rosmarin, lägg i kotletterna
Matvetesallad medgrillade grönsaker och halloumi. Lime- ochcitronkyckling. Torka bort överflödig marinad från kycklingbitarna och krydda därefter med salt och peppar efter egen smak
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Ta varje potatis och picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Jag hittar massa spännande recept på Pinterest och nu senaste provade jag att göra Avocado, Hummus and Feta Grilled Cheese tillmiddag
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Grillade kycklingspett. Blanda majonnäs med creme fraiche och kryddor. Kör vitkål med skärblad i en mixer eller hushållsassistent (kan man också skära det tunt för hand)
Servera färsspetten med couscoussalladen och yoghurtdressingen. Smaka av med salt. Skala och riv vitlök och finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.