Grillad citronkyckling med oregano och mozzarellasallad 4 personer
anders.larsson-4056
anders.larsson-4056

Grillad citronkyckling med oregano och mozzarellasallad 4 personer

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • 8 lagerblad
  • 8 träspett, blötlagda i god tid
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl färsk oregano
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 citron, ekologisk, skuren i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Tomatcrème
  • 6 soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Sallad
  • 1 litet huvud isbergssallad, i bitar
  • 3/4 gurka, i bitar
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 bit mozzarella (eller feta)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • Saften av 1/2 citron
  • Salt och peppar

Beskrivning

    Så gör du
    1. Marinad: Mixa olivoljan med färsk och torkad oregano, citron (med skalet kvar), vitlök och vinäger. Salta och peppra. Blanda ner kycklinglåren och marinera i kylskåpet i tre timmar, gärna längre.
    2. Rör ner tomater och honung i crème fraichen. Smaka av med lite olja från tomaterna samt salt.
    3. Blanda isbergssallad, gurka, mynta och salladslök på ett fat och toppa med fetaosten. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar till en dressing men vänta med att hälla på den tills det är dags att servera.
    4. Ta upp kycklingen ur marinaden. Lägg ett lagerblad i varje kycklinglår och fäst ihop låret med ett spett. Grilla ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    5. Droppa dressingen över sallad och fetaost och servera tillsammans med kyckling och tomatcrème.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.