Ställ åt sidan att blanda i jambalayanpå slutet. Det är en nära kusin till den spanska paellan och man kan göra det som långkok, beroende på ingredienserna, eller som en snabbare variant där det är klart när riset har kokat färdigt och nästan all vätska har sugits upp
Var lite försiktig med ingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av. Definitivt något för er som vill starta dagen med en riktigt nyttig och god energi-smoothie med sting
Glass påriktigt utan socker och massa andra konstigheter. Säkert kort på smaksättning är choklad, bär och vanilj men varför inte exprimentera med lakritspulver, kryddor eller cognac
Jag experimenterade även fram ett nytt recept på kanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Men nu ska jag alltså få mig en riktig vetesurdeg, gjord enbart på vetemjöl och vatten. Men i helgen när vi var på tårtkalas hos Lisas mamma – där vi naturligtvis bjöds på smörgås innan tårtan – breddes mackorna på just Grand Blanc, och det är verkligen ett finfint bröd
Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. Och jag skrattade när jag såg bilden – jag måste nog dra ned på granatäpple – men det är ju så förbaskat gott
Så jag tänkte att en enkel meny vore ju praktiskt detta år… dessvärre är jag inte så himla bra på ”enkelt”, så det blev inte helt som jag ville men jag är supernöjd iallafall
Han tar alltid det starkaste på menyn. Jursslan är besatt av starka saker. I fönstret har han fyra chiliplantor som han fått av min mamma och som han vårdar som sina barn
Kanske tacos på fredagkväll då. Värm på såsen och blanda i ägg och persilja. Koka upp buljongen och sänk värmen, lägg i fisken när det sjuder (fisk bör inte kokas) och låt stå i 3-5 minuter beroende på tjocklek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.