Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Lägg frysta banan och frysta bär/frukt i en mixer eller matberedare, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min
Busenkelt recept på hemgjord glass. Hemgjord glass med jordgubbar. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras
Här är ett riktigt bra recept på hemmagjord glass med smak av kokos. En glassmaskin är till stor hjälp, för den fryser glassen under konstant rörelse vilket motverkar bildandet av stora iskristaller
Man mixar ihop en ärtglass såklart. Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåse gröna ärtor i frysen och några sketna frukter
Jag experimenterade även fram ett nytt recept på kanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.