350 g
kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). Kokas i vatten och mörkt öl med salt,peppar,lagerblad. Koktid ca 3 timmar.
8 st
färsk vit sparris kokas 1 tsk socker 1 msk salt en klick smör kokas i vatten skalade i ca 8 minuter.
Grönsakerna kokas ilättsaltat vatten i 2 minuter.
8 st
färsk liten knippmorot
8 st
små blomkålsbuketter
20 st
sugersnaps
10 st
färskpotatis kokas klar i lätt saltat vatten
1 liter
god buljong
2 dl
plockade örter
Beskrivning
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.
Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter.
Bra bröd steks i smör, olivolja och riven vitlök.
Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen iolivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén ochharissan, låt fräsa med
Vi gjorde den både vegetariskoch vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Skala ochfinhacka lök ochvitlök. Skölj och tärna gurka och tomat smått. Mari Bergman. Blanda med färsen i en bunke ochtillsättspiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
12 msk finhackad färsk ingefära. 11 finhackad röd chili. 16 kryddnejlikor. 13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chilioch kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsättris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommonochharicots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissaoch en härligkryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Lätt och god mat. En paprikaibitar. 4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt med ärtskidorEnpaprikaibitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljongtärningar1liter vatten SpiskumminChilikrydda Gör det till en soppa och lägg ikycklingen. - Läs hela inlägget här 4 kycklingfiléer s. 1 liter vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.