Späda primörer och älg i kryddig buljong
Professional Secrets
Professional Secrets

Späda primörer och älg i kryddig buljong

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner:
  • 350 g kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). Kokas i vatten och mörkt öl med salt,peppar,lagerblad. Koktid ca 3 timmar.
  • 8 st färsk vit sparris kokas 1 tsk socker 1 msk salt en klick smör kokas i vatten skalade i ca 8 minuter.
  • Grönsakerna kokas ilättsaltat vatten i 2 minuter.
  • 8 st färsk liten knippmorot
  • 8 st små blomkålsbuketter
  • 20 st sugersnaps
  • 10 st färskpotatis kokas klar i lätt saltat vatten
  • 1 liter god buljong
  • 2 dl plockade örter

Beskrivning

    Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

    Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter.

    Bra bröd steks i smör, olivolja och riven vitlök.

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.