Professional Secrets

Alla våra recept

  • 105 Recept
Här hittar du våra klassiker. Professional Secrets tar även med dig in bakom matluckan på några av Sveriges och världens bästa restauranger. Det ges idag ut fler receptböcker än någonsin, men något som saknas är kunskapen om hur man väljer de bästa råvarorna och uppnår det bästa resultatet genom att använda de rätta teknikerna – såsom proffsen gör på bra restauranger. Målet med Professional Secrets är att inspirera dig genom att föra den kunskapen vidare.

Variation av dovhjort

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Använd olika styckningsdelar av hjorten som bog, hals, stek
PS Klassiker: Broccolisoppa

PS Klassiker: Broccolisoppa

1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
PS Klassiker: Biff stroganoff

PS Klassiker: Biff stroganoff

Originalreceptet innehöll förmodligen varken lök, svamp eller tomatpasta. Skiva löken och svampen. Skär köttet i tunna strimlor mot fibrerna
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Använd händerna för att blanda alla ingredienser tills grönsakerna är jämt täckta med röd kryddpasta
PS Klassiker: Pumpasoppa

PS Klassiker: Pumpasoppa

1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar. 2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull

Späda primörer och älg i kryddig buljong

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter

Vildsvinskorv med curry

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Håll alla ingredienser verkligen kallt 2-4°c

Örtgravad tjälknöl på kanadagås

Alla dessa fåglar är utmärkta att steka på låg temperatur på samma sätt som tjälknöl. Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets
Laxtacos

Laxtacos

Mangosallad. Krydda laxen med salt och peppar och häll över lite olivolja. Grilla laxen eller kör den i ugnen
LCHF Frallor

LCHF Frallor

- 4,4 g kolhydrater per fralla. Fröfrallor. Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, saltoch bakpulver
PS Klassiker: Gratinerad löksoppa

PS Klassiker: Gratinerad löksoppa

1. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i ca två matskedar smör på medelhög värme tills den är mjuk, lite brun och smakrik
Maffig LCHF Mintchokladtårta

Maffig LCHF Mintchokladtårta

(Denna tårta är helt glutenfri och passar perfekt för alla som äter lågkolhydratskost eller lchf). Smält smör och choklad på låg värme
Tobbes budapest-gulasch gryta

Tobbes budapest-gulasch gryta

När de minsta köttbitarna börjar falla sönder så är det klart och ni kan tärna tomaterna och de gulgröna paprikorna och addera dessa i grytan, dessa skall endast bli varm och inte helt genomkokta, så var på er vakt
Smokey burger

Smokey burger

En god burgare där man hjälper till för att höja den rökiga smaken. Blanda färsen med liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco, salt och peppar
Pasta med stark korv

Pasta med stark korv

Det här är en god och kryddstark variant på pasta carbonara. Koka pastan. Stek korven och salvian. Blanda ihop äggulorna och grädden
Pulled pork

Pulled pork

Gnid in fläskkarrén med cayenne, chili, paprikapulver och salt. Häll på rejält med grillsås och lite mangochutney och ställ in ugnen på 110 grader i en form med lock över natten
Tomatsoppa

Tomatsoppa

Häll i alla kryddorna utom chilipulvret, vinägern och honungen. Hacka löken och skiva morötterna. Fräs grönsakerna i oljan och tomatpurén
Björns gulasch

Björns gulasch

Min svåger Björn gör en grymt god och enkel gulasch som ska koka länge. Under tre timmar är den oätlig
Inlagd sill

Inlagd sill

Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna. Lägg sillfiléerna i lagen och ställ i svalt i minst ett dygn