Sockerfri ketchup
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Sockerfri ketchup

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • ½ (55 g) gul lök, riven eller finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk korianderfrön
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 g konserverade hela tomater

Beskrivning

    Stek lök, vitlök och tomatpuré i olja några minuter på medelhög värme i en kastrull. Löken ska bli mjuk och glansig, inte brynt.

    Tillsätt vinäger, lagerblad, kryddor och tomater. Låt puttra i några minuter till.

    Sänk värmen och koka vidare på låg värme i 20 minuter. Ta upp lagerbladet.

    Mixa ketchupen slät med stavmixer eller i blender. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, nymald svartpeppar och kanske lite mer vinäger.

    Beroende på hur fast du vill ha din ketchup kan du koka den ytterligare en stund på låg värme. Förvara i kylen 1-2 veckor eller frys in.

    Tips
    Konserverade tomater på burk ger bäst smak men det går också bra med vanligt tomatkross av god kvalitet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.