Shakshuka
emmasigurd
emmasigurd

Shakshuka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 finhackad liten gul lök, 50g
  • 1 finhackad vitlök
  • 2 tsk olivolja
  • 100 g squash i stavar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 4 dl krossade tomater
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vita bönor
  • 100 g skivade minitomater
  • Salt och peppar
  • 2 ägg
  • 50 g salladsost eller fetaost
  • 1 msk gräslök

Beskrivning

    Fräs all lök i en liten gryta, tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt squashen och låt den fräsa med så att den får färg.

    Tillsätt spiskummin och chiliflakes och låt det fräsa med i någon minut. Rör ner krossade tomater och buljongtärning och låt allt småputtra i 10 minuter.

    Tillsätt väl sköljda vita bönor och skivade minitomater. Smaka av med salt och peppar.

    Knäck i äggen försiktigt, gärna en bit ifrån varandra. Låt shakshukan koka under lock tills äggen har stelnat.

    Rätter går utmärkt att äta med annan typ av ost, flera sorters bönor och utan ägg om man vill det.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.