Saffransbröd
kockeng
kockeng

Saffransbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 0,5 liter mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 paket saffran
  • 1 uppvispat ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl socker
  • 1 dl mald mandel
  • (1,5 dl russin)
  • 2 liter mjöl
  • (kardemumma)

Beskrivning

    1. Smält smöret och blanda med mjölk till ca 40 grader (vid torrjäst)
    2. Blanda alla övriga ingredienser
    3. Häll i degspadet och knåda i maskin tills degen släpper bunken
    4. Jäs i ca 30 minuter
    5. Baka ut till önskat format
    6. Låt jäsa minst 30 minuter
    7. Pensla med uppvispat ägg
    8. Grädda bullar ca 7 minuter i 225 grader, längder ca 15 minuter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.