Toscakaka på mitt vis
kockeng
kockeng

Toscakaka på mitt vis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör, smält
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  •  
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 påse mandelspån

Beskrivning

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och sist det smälta smöret.
    3. Häll i väl smord och bröad form och gräddas nästan färdig i 175 grader.
    4. Blanda alla ingredienserna till glasyren och sjud upp.
    5. Bred glasyren över den knappt färdiga kakan och grädda vackert brun, gärna lite högre upp i ugnen.

    Denna glasyr kan även bredas över väl avrunna päron eller äppelhalvor som gräddas enligt ovan och serveras med halvsmält glass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.