1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med smort bakpapper eller en silikonbakmatta.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det försiktigt tillsammans med mjölken.
3. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
4. Strö över lite socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan neråt. Dra bort papperet från kakan. Bre först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
Curden gör du med fördel dagen före, rulltårtan fixar du snabbt ihop samma dag, det blir godast. Tag rulltårtanoch vänd den upp och ner på sockret, drag sedan av bakplåtspappret från degen, Låt sedan tårtan svalna av lite, lägg bakplåten över så bevaras fukten lite
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Rulltårta120 g vetemjöl [2 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 8 g vaniljsocker 1 citron, zesten 165 g ägg [3 st] 130 g strösocker [1,5 dl] 35 g filmjölk [2 msk]. 1lemoncurd100 g citronsaft [2 stora citroner] 180 g strösocker [2 dl] 30 g äggula [2 st] 55 g ägg [1 st] 50 g osaltat smör
Smörja och mjöla en form med löstagbara kanter. Kolla med en provsticka att kakan är genom gräddad. Så jag byte ut det mot lemoncurd i stället för att få lite mer fruktig smak på det och för att få i lite syra i tårtan också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.