Rimbobullar
emmalundmark
emmalundmark

Rimbobullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bullar
  • 25 gram jäst (1/2 pkt)
  • 2 dl mjölk
  • 200 gram smör
  • 1 msk socker
  • 6 dl mjöl
  •  
  • Fyllning
  • 75 gram smör
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vanilj
  • Ägg
  •  
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Beskrivning

    1. Smula ner jästen och tillsätt mjöl och rör tills jästen lösts upp
    2. Tillsätt smör i mindre bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
    3. Kavla ut degen till 40x40 cm och skär ut fyrkanter som är 8x8 cm
    4. Rör samman fyllningen och fördela ut mitt på fyrkanterna.
    5. Vik ihop 4 hörnen över fyllningen och tryck ner mitten med fingret.
    6. Lägg bullarna i pappersformar
    7. Låt bullarna jäsa i 2h
    8. Pensa bullarna med ägg och grädda 250 grader i 5-8 minuter
    9. Toppa med garneringen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.