1. Smula ner jästen och tillsätt mjöl och rör tills jästen lösts upp
2. Tillsätt smör i mindre bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3. Kavla ut degen till 40x40 cm och skär ut fyrkanter som är 8x8 cm
4. Rör samman fyllningen och fördela ut mitt på fyrkanterna.
5. Vik ihop 4 hörnen över fyllningen och tryck ner mitten med fingret.
6. Lägg bullarna i pappersformar
7. Låt bullarna jäsa i 2h
8. Pensa bullarna med ägg och grädda 250 grader i 5-8 minuter
9. Toppa med garneringen
Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl
Rimbobullar. ca 25 st½ pkt jäst2 dl kall mjölk200 g rumstempererat smör eller margarin1 msk strösocker6 dl vetemjölFYLLNING75 g smör eller margarin1½ msk strösocker1½ tsk vaniljsockerPENSLING1 äggGLASYR1 dl florsockerett par droppar vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
Jag älskar som sagt tusen gånger förr att börja dagen med att baka. Däremot är det inte alltid jag får tillfälle att bjuda på mina bakverk redan samma dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.