Lägg alla ingredienser i en kastrull på hög värme tills vattnet kokar och det börjar bubbla
Rör ofta
Sänk sen värmen tills vattnet är bort ångat och sockret har kristalliserats
Sockret ska efter smälta delvis så de blir klumpar runt mandlarna
Häll ut på smörpapper
Knapriga och söta mandlar med karamelliserat socker. Fortsätt värma under omrörning tills sockret börjar smälta igen och bli brunt och mandlarna blir blanka och fina
Och om det är något som doftar så otroligt gott så är det brändamandlar. Innan du börjar bör du förbereda bakplåtspapper eller liknande som du ska hälla mandlarna på
En försiktigt julgodistillverkning tar härmed ett sent avstamp i brändamandlar, och äppelringar. Blanda samman allting i en stekpanna/kastrull, och värm på hög värme under långsam omrörning, se till att alla mandlar blir vända i massan
Bred ut mandlarna i en ugnssäker form. Rör runt bland mandlarna efter halva tiden. Blanda mandlar, florsocker och vatten med en trägaffel i en liten tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.