Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. Bullar till fikat är en riktig klassiker. Senast jag bakade gjorde jag en ny variant av snurror, som jag fyllde med vaniljkräm, smör, socker och mald vaniljstång
Pensla bullarnamed uppvispat ägg. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk. Kavla varje del till en rektangulär platta, cirka 30 × 40 cm. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen, cirka 8 minuter
Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade bullarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar. Pensla bullarnamed uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 37 port 38 port 39 port 40 port 41 port 42 port 43 port 44 port 45 port 46 port 47 port 48 port 49 port 50 port 51 port 52 port 53 port 54 port 55 port 56 port 57 port 58 port 59 port 60 port 61 port 62 port 63 port 64 port 65 port 66 port 67 port 68 port 69 port 70 port 71 port 72 port 73 port 74 port 75 port 76 port 77 port 78 port 79 port 80 port 81 port 82 port 83 port 84 port 85 port 86 port 87 port 88 port 89 port 90 port 91 port 92 port 93 port 94 port 95 port 96 port 97 port 98 port 99 port 100 port 101 port 102 port 103 port 104 port 105 port 106 port 107 port 108 port 109 port 110 port 111 port 112 port 113 port 114 port 115 port 116 port 117 port 118 port 119 port 120 port 5 dl mjölk (3 %) 50 g Jäst 1 1/2 dl Strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk kardemumma 15 dl Vetemjöl 125 g smör Fyllning 125 g smör 1 1/2 dl Strösocker 2 msk Kanel 2 1/2 dl Vaniljkräm Garnering Ägg (till pensling) Pärlsocker
Låt bullarna svalna på galler. 13 dl mjölk. 5 dl strösocker 150 g smör rumstempererat 25 g jäst för söta degar 3 dl mjölk Fyllning. 225ºLägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten. 1Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. 1Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen
Lägg på plåt, täck med bakduk. Då blir bullarna saftiga. 14–6 msk vanlijsocker. 1Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. bre RIKLIGT MED SMÖR, cirka 50 g över degen. 1Rulla ihop och dela i 12 bullar. 1Gör likadant med den andra halvan av degen. 1Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.