Rimbobullar
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 dl kall mjölk
  • 1200 g smör
  • 12 msk socker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 vetemjöl
  • 175 g smör
  • 1 ägg
  • 11 dl florsocker
  • 11 msk vatten
  • 125 g jäst 2 dl kall mjölk 200 g smör eller margarin 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker vetemjöl ca 6 dl Fyllning: 75 g smör eller margarin 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker Pensling och garnering: ägg uppvispat 1 dl florsocker 1 msk vatten Ugn: 250 °Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  • 1 Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
  • 1 Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
  • 1 Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
  • 1 Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
  • 1 Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
  • 1 Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.