Kalljästa Rimbobullar från Maja
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 dl kall mjölk
  • 1200 g rumstempererat smör
  • 11 msk socker
  • 1 ca 6 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 11,5 msk socker
  • 11,5 tsk vaniljsocker
  • 11 ägg
  • 14 msk florsocker
  • 10,5 msk vatten
  • 125 g jäst 2 dl kall mjölk 200 g rumstempererat smör 1 msk socker ca 6 dl vetemjöl
  • 1 Fyllning75 g smör 1,5 msk socker 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 Pensling1 ägg
  • 1 Glasyr4 msk florsocker 0,5 msk vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
  • Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
  • Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
  • Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta.
  • Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar. Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5–10 minuter. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.