Rimbobullar
anjiz
anjiz

Rimbobullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g rumstempererat margarin/smör
  • 3 msk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 msk kardemumma
  •  
  • Fyllning
  • 75 g margarin/smör
  • 3 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  •  
  • Pensling
  • Ägg
  •  
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Beskrivning

    Tid: ca 3 timmar varav 2 timmar jäsning och 5-8 min i ugnen.

    Ugn: 250*C 5-8 min

    1: Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.

    2: Tillsätt matfettet (delat i mindre bitar) sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.

    3: Kavla ut den till en stor fyrkant (ca 40X40), på en mjölad arbetsbänk.

    4: Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred ut jämnt över degen. Rulla sedan ihop degen och nyp till i skarven.

    5: Skär i ca 20-25 bitar, lägg med sidan upp i formarna och tryck till på kanterna.

    6: Låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar i rumstemperatur.

    7: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5-8 min till de har en ljusbrun yta.

    8: Låt bullarna kallna utan bakduk på galler. Glasera sedan bullarna med florsockerglasyr/ alternativt bara pudra med florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.