Raggmunk med bacon
mimmimi
mimmimi

Raggmunk med bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • FEJKON.
  • 800 g riven, fast potatis
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 dl havremjölk
  • 4 msk kikärtsspad
  • 1 tsk salt
  • Milda Cuisine att steka i

Beskrivning

    Blanda i bunke:
    Mjöl
    Havredryck
    Kikärtsspad
    Salt
    - låt dra en stund

    Skala potatisen
    Riv potatisen grovt (väg upp 800g)
    Häll ned den rivna potatisen i bunken


    Värm upp en stekpanna med mycket smör på medelvärme
    Använd ca 1/2 dl smet per raggmunk
    Stek på medelvärme tills den är genomstekt och gyllenbrun på undersidan. Platta till raggmunken så att det inte blir en klump i mitten. Vänd.
    Stek inte på för hög värme.

    Låt dom svalna lite = godare i konsistensen, mindre kladdiga.
    Stek baconet medan raggmunkarna är klara och svalnar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.