Blanda i bunke:
Mjöl
Havredryck
Kikärtsspad
Salt
- låt dra en stund
Skala potatisen
Riv potatisen grovt (väg upp 800g)
Häll ned den rivna potatisen i bunken
Värm upp en stekpanna med mycket smör på medelvärme
Använd ca 1/2 dl smet per raggmunk
Stek på medelvärme tills den är genomstekt och gyllenbrun på undersidan. Platta till raggmunken så att det inte blir en klump i mitten. Vänd.
Stek inte på för hög värme.
Låt dom svalna lite = godare i konsistensen, mindre kladdiga.
Stek baconet medan raggmunkarna är klara och svalnar.
Servera med knaperstekt bacon som fått rinna av på hushållspapper, lingonsylt, morot och grönsallad. Skala och riv potatisen fint och vispa ner i smeten ihop med saltet
Serveras sedan med knaperstekt bacon och rårörda lingon. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt
Stek raggmunkarna några minuter på varje sidan, tills de fått en fin färg. Värm upp en stekpanna med lite smör i och tillsätt lite smet i taget som du formar till en liknande pannkaka
Kan eventuellt ha något att göra med tillagningstiden. När raggmunkarna är klara knapersteks baconet. Se till att ha en kanna med vatten på soffbordet innan du slänger dig framför TVn
Raggmunkarmedbacon och lingonsylt. Lägg klickar av smet i en varm stekpanna med mjölk och sojafritt margarin och stek raggmunkarna tills de är gyllenbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.