Tofubullar i tomatsås med pasta
mimmimi
mimmimi

Tofubullar i tomatsås med pasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 paket á 270g Kung Markatta marinerad tofu
  • 500 g platt/något breddad pasta
  • 2-3 paket á 390g ICA pastasås basilico
  • 6 dl naturella cashew- och paranötter
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk maggi-soja
  • 2 krm mushroom soy (för färgen)
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Olivolja att steka i

Beskrivning

    Blanda i en bunke:
    Finhackade/ krossade nötter
    Finhackad lök
    Mosad tofu

    Tillsätt alla övriga ingredienser - förutom tomatsåsen - och blanda noggrant.
    Låt stå i 10 minuter.

    Forma bollarna till något större än vanliga köttbullar.
    Lägg i upphettad stekpanna med rikligt med olivolja - det ska puttra ordentligt.

    Stek i ca 15 minuter.
    Vänd bollarna var för sig, annars kan dom falla sönder.
    Stek på medelvärme tills dom har fått en krispig yta.

    Koka pastan.

    Tomatsåsen stänker i stekpannan.
    Alternativ 1:
    Värm i separat kastrull och häll den därefter över bollarna.
    Alternativ 2:
    Häll direkt i stekpannan och låt stå på eftervärme.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.