Rabarberpaj med hallon  och vit choklad
anna.l.thid
anna.l.thid

Rabarberpaj med hallon och vit choklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  •  
  • Fyllning
  • 5 dl hackade rabarber
  • 5 dl hallon
  • 75 g hackad vit choklad
  • 2 msk strösockerev
  • 1,5 msk potatismjöl
  • Topping: 
  • 25 g hackad vit choklad

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda samman med mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Blanda i mandelspånen. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en pajform. Strö över potatismjöl ifall du använder frysta bär. Smula degen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 15—20 minuter. Strö över vit choklad över pajen medan den fortfarande är varm. Servera tillsammans med vaniljglass eller vaniljkräm.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.