Efterrätter

Efterrätter

  • 13 Recept
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Knäckig rabarberpaj

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skiva rabarberna. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter

Chokladmousse

2 Portioner. 2 Ägg. 70 Gram Chokladkaka mörk. 1,5 Msk Strösocker. 0,8 Dl Vispgrädde. 1 Krm Flingsalt. Topping. 0,5 Dl Vispgrädde
Niclas chokladmousse med färska hallon

Niclas chokladmousse med färska hallon

1. Chokladmousse. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan). 2. Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av strösockret samt flingsalt
Vaniljgubbar med vit choklad

Vaniljgubbar med vit choklad

Skölj och rensa jordgubbarna och skiva dem. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp jordgubbar, vaniljstång och frön, socker och citronsaft på låg värme

Rabarberpaj med hallon och vit choklad

Gör så här. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda samman med mjölblandningen så att det blir en grynig massa
Pannacotta med passionfrukt och vanilj

Pannacotta med passionfrukt och vanilj

God morgon. I dag är det söndag och det har varit en riktigt låååång härlig helg. Jag har pysslat med lite av varje den här helgen, förberett lite för ett par tårtor och grejjat med min älskade lilla surdeg

Pannacotta på vitchoklad

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min. 2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen