Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Jag älskar att göra risotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Fisken som fick samsas medrisotton på tallriken var torsk som vi helt enkelt la i en ugnsfast form, strödde på lite hackad purjolök, ripplade över lite vitlöksrapsolja och kryddade med citronpeppar och salt
- ½ röd paprika hackad i tärningar. Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
tomater och en bit bröd. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Krämig risottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Mumsigt, kladdigt, och lagom onyttigt och extra gott med ett glas rödtjut, mums fillibabba. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
Italien möter Sverige i denna goda risottomed västerbottenost och skogschampinjoner. Risotto är en favorit och jag är väldigt stolt över att jag fick beröm av risottoproffset Marcus Aujalay under en tävling i Sveriges mästerkock
Servera risottonmed en grönsallad. Väldigt god vardagsfavorit av risotto. Servera med en sallad. Fettsnål men energirik och nyttigare än en vanlig risotto
Sjud risotton sakta på svag värme under omrörning. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.