Koka pastan, häll av vattnet och spara ca 1 dl av kokvattnet.
Skiva purjolöken i tunna skivor och stek den mjuk utan att den tar färg. Häll över créme fraichen och låt den koka upp. Dela citronen på mitten pressa ena halvan över såsen. Salta och peppra.
Ta bort från värmen och vänd ner spenaten.
Vänd ner den nykokta pastan och ev lite av kokvattnet i såsen. Smula lax och dill över. Vänd runt pastan och servera med citronklyftor.
Servera medpasta och massor av parmesan. Det här är min fiskvariant av Smaskens-Annikas Pasta disperata vilken jag har gjort flera gånger och tycker är hur god som helst
4 prt pasta. 4 prt lax. 4 prt pasta till exempel tagliatelle 2 dl grädde 4 st äggulor 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften salt nymalen svartpeppar 4 prt laxvarmrökt, à cirka 125 g babyspenat ca 140 g färsk 2 msk pepparrot nyriven
Servera med tagliatelle eller bönpasta. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
varmröktlax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Vänd ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar och toppa med den sparade laxen. Nu var det ett tag sen jag tillagade den här goda pastarätten och jag följde inte direkt nåt recept (men fick inspiration efter att ha kikat runt på Allt om Mat ), så i ärlighetens namn är jag inte helt säker på vad jag hade i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.