Parmesan och skinkfylld potatis Niinis kitchenlife
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
RECEPT
10
potatisar
10
skinkskivor (vanlig smörgåsskinka)
1 liten
burk creme fraiche
1 dl
parmesanost
Beskrivning
Gör såhär:
Dela potatisarna på mitten, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuer eller tills de fått färg och känns klara. Är ju lite beroende på potatisens storlek. Ta ut potatisen och gröp ur innehållet så du liksom bara har skalet kvar. Blanda innehållet med creme fraiche, strimad skinka och parmesanost. Lägg röran i potatisarna igen och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills röran fått lite färg. Ät & njut!
Ringla över vitlöksolja och toppa med riven parmesan, rivet citronskal, flingsalt & svartpeppar. Koka potatisenoch lägg därefter på bakplåtspapper på plåt
Smakerna av underbart god av vitlök ochparmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Blandachipsströ, parmesanoch salt i en tredje skål. Parmesankyckling. Till detta serverade jag färsk råstekt medaljongpotatis med pressad vitlök över och kryddor
Förutom att marinera lax och blanda ihop ostsås är det till att skiva potatisen (enklast att göra i en matberedare om du har det) och steka den, strimla lök och steka den ihop med spenaten, och sedan samla alla godsaker i en form och gratinera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.