Palek paner halloumi
lukas-6
lukas-6

Palek paner halloumi

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala
  • 390 g krossade tomater
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g spenat
  • 400 g halloumiost
  • 2 krm salt

Beskrivning

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

    Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
    Starta timer

    Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.

    Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
    Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.