Paella med kyckling och chorizo
ida.h-1
ida.h-1

Paella med kyckling och chorizo

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 portioner:
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 frp Chorizo
  • 1 dl Extra jungfruolivolja Classico
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 röd paprika
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 frp saffran (0,5 g)
  • 1 påse Carnaroliris Casa Di Luca, 4 dl
  • 1 konservburk Körsbärstomater
  • 6 dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond (eller buljong)
  • 2 dl frysta ärtor eller 150 g frysta haricot verts
  • Mycket citronsaft
  • 1 citron till servering

Beskrivning

    Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.

    Skiva chorizon.

    Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna ca 3 minuter.

    Krydda med salt och peppar.

    Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.

    Fräs ytterligare någon minut.

    Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond.

    Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

    Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket.

    Låt stå i 3 minuter så ärtorna blir varma.

    Servera med citronklyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.