Pad thai
Helena Toftling
Helena Toftling

Pad thai

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Basvaror
  • 3 st kycklingfileér
  • 300 g risnudlar
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vårlökar
  • 2,5 dl groddar
  • 2 st ägg, lättvispade
  • Hackade cashewnötter
  • Pad thai såsen
  • 1 msk fisksås
  • 1,5 msk ostronsås
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk vatten
  • 1 st lime, saften av
  • 1-2 st chilifrukter
  • 1 tsk socker

Beskrivning

    1. Koka nudlarna enligt anvisning. Strimla kycklingen. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du skivat den i rejäla klyftor. Stek på medelstark värme några minuter tills kycklingen fått färg.

    2. Gör såsen: Blanda ihop vatten, pressad lime, soja, ostronsås, fisksås, socker, pressad vitlök och hackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök och groddar och fräs med mer olja.

    3. Rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem. Låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.