Mixa samtliga ingredienser till botten utom chokladen, till en kletig deg.
Blanda ner den hackade chokladen.
Ta upp degen och tryck ut i en form (förslagsvis 20-24 cm i diameter för en rund eller 20 x 20 cm fyrkantig form).
Klipp gärna till en bit bakplåtspapper och lägg i botten för att lätt kunna lyfta ur och skära upp bitar när den stått i kyl/frys.
Mixa samtliga ingredienser till chokladganache till en helt slät ganache.
Bred ut över botten och ställ sedan in formen i kylen i 3 timmar. Du kan också ställa in den i frysen.
Får jag fresta er med en "no bake" och vegansk variant av cheesecake. Min variant har en botten med sötmandlar som bas, och en härligt krämig fyllning som smakar blåbär
Jag använde mig av en pajring, vilket var väldigt smidigt, men det går såklart att göra den här i en vanlig springform eller pajform med löstagbar botten
Jag och bakad cheesecake är ganska färdiga med varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
En paj som du gör med bland annat gräddfil och vaniljpudding mix. Du kan lätt utesluta kokosen och du kan toppa den med grädde istället för Italiensk maräng
en med vit choklad och lime är så fräsch och god. Och nej, jag har inte glömt smöret med digestivekexen utan har avsiktligt skippat det den här gången för att hålla desserten så lätt och fräsch som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.