Nötrutor med chokladganache (no bake, raw)
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Nötrutor med chokladganache (no bake, raw)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Portioner: 12 | Tid: 10 min
  • NÖTRUTOR
  • 5 dl Nötter och/eller frön
  • 1 dl Färska dadlar (urkärnade)
  • 1/2 tsk Vaniljpulver
  • 0,75 dl Hackad mörk choklad
  • 2 msk Vatten
  • CHOKLADGANACHE
  • 8 st Färska dadlar
  • 3 msk Kokosolja
  • 3 msk Kakao
  • En liten nyta (1 krm ca) Oraffinerat havssalt
  • 0,75 dl Vatten

Beskrivning

    Mixa samtliga ingredienser till botten utom chokladen, till en kletig deg.
    Blanda ner den hackade chokladen.
    Ta upp degen och tryck ut i en form (förslagsvis 20-24 cm i diameter för en rund eller 20 x 20 cm fyrkantig form).
    Klipp gärna till en bit bakplåtspapper och lägg i botten för att lätt kunna lyfta ur och skära upp bitar när den stått i kyl/frys.
    Mixa samtliga ingredienser till chokladganache till en helt slät ganache.
    Bred ut över botten och ställ sedan in formen i kylen i 3 timmar. Du kan också ställa in den i frysen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.