No bake snickerspaj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 g kokos (1 dl)
  • 1120 g florsocker (2 dl)
  • 1220 g cornflakes (11 dl)
  • 1350 g osötat jordnötssmör (ca 1 burk)
  • 1280 g ljus sirap (2 dl)
  • 10,5 krm salt
  • 1180 g rörsocker, strö (2 dl), det går också bra med strösocker
  • 180 g smör
  • 1100 g vispgrädde (1 dl)
  • 15 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 11 g flingsalt (1/2 tsk)
  • 140 g saltade jordnötter, grovt hackade (1 dl)
  • 1150 g ljus choklad
  • 175 g vispgrädde
  • 130 g vit choklad
  • 1 Pajskal40 g kokos (1 dl) 120 g florsocker (2 dl) 220 g cornflakes (11 dl) 350 g osötat jordnötssmör (ca 1 burk) 280 g ljus sirap (2 dl) 0,5 krm salt
  • 1 Kolafyllning180 g rörsocker, strö (2 dl), det går också bra med strösocker 80 g smör 100 g vispgrädde (1 dl) 5 g vaniljsocker (1 tsk) 1 g flingsalt (1/2 tsk) 40 g saltade jordnötter, grovt hackade (1 dl)
  • 1 Chokladfyllning150 g ljus choklad 75 g vispgrädde
  • 1 Garnering30 g vit chokladPajskal
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Värm sirapen i en kastrull och blanda ner jordnötssmöret och blanda tills det är helt jämn massa. Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck även upp smulet på sidorna. Sätt formen i frysen i 30 minuter. Kolafyllning
  • Häll först i lite av sockret i en kastrull och låt smälta. När det har smält häller du på lite mer av sockret och låter det smälta. Upprepa med resterande socker (häller man på allt socker på en gång riskerar det att kristallisera sig och bli klumpigt). När det smälta sockret är bärnstensfärgat tillsätter du smöret och rör om tills det är jämnt smält i sockret. Tillsätt vaniljsockret. Tillsätt grädden i omgångar, häller du allt på en gång blir det klumpigt. Avsluta med att hälla i saltet. Rör om och fyll sedan pajskalet med kolasåsen. Strö över grovt hackade jordnötter. Låt stelna i frysen i 30 minuter. Chokladfyllning
  • Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Koka upp grädden och blanda med den smälta chokladen. Rippla chokladfyllningen över kolan så jämnt som du kan. Ju kallare pajen är desto snabbare sätter chokladen sig, det är därför viktigt att chokladen fortfarande är rinnig när du häller den över kolan. Garnering
  • Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad och rippla över pajen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.