Morotskaka med frosting
Helena Toftling
Helena Toftling

Morotskaka med frosting

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 g morötter
  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • Cream cheese frosting
  • 200 g philadephiaost
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker

Beskrivning

    1. Rätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

    2. Vispa ägg och socker till ett vitt och poröst skum i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver , vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör till en jämn smet.

    3. Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper.

    4. Grädda kakan längst ner i ugnen o 43-45 minuter. Låt kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt.

    5. Glasyren: Vispa ihop ingredienserna med elvisp till en fluffig glasyr. Bred jämnt över rutorna

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.