1 Vispa
ihop ägg och socker poröst i en bunke med elvisp i 2-3 minuter. Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop.
1 Häll
ner smeten i en brödform, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 50-55 min. Låt kakan svalna.
1 Vispa
ihop smör och färskost med en elvisp till en fluffig blandning. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det. Bred frostingen över den kalla kakan.
Snart fredag och jag påminner om denna drömgoda morotskaka som är bakad på mandelmjöl. Mandelsmaken ihop med morötterna passar perfekt och kakan blir otroligt saftig och god med lätt kryddig smak av kanel, kardemumma och ingefära
Testa exempelvis att fylla den med nötcreme eller Nutella som gör sig väldigt väl tillsammans med en saftiga, kanelsmakade morotskakanoch den söta frostingen
**Jag gjorde eget mandelmjöl genom att mala mandlar i en matberedare. Det går att dubbla eller till ochmed tre-dubbla receptet och köra i en kakform istället för muffins om man vill bjuda på morotskaka till fikat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.